مقدمه :درآخرین یادداشت اخیر با عنوان "کلید جستجو برای گمراهی زدایی در خیزش اخیر مردمی" به وجود نوعی تشکل سازمانده اعتراضی، با قیمومیت و نمایندگی از بالا برای کارگران اشارهکرده بودم و یادآور شدم از آنجا که این رفتار متاسفانه همچنان به عنوان یک معضل وَبال گردن طبقهی کارگر ایران شده است پرداختن به آن یادداشت مستقل دیگری را میطلبد که در فرصت نزدیکی به نقد مشخص این پدیدهی خواهم پرداخت.
هرچند در طی سالهای دههی نود بارها نسبت به اینگونه مداخله جوییها در مبارزات کارگران به بهانه ترویج اتحادگرایی و تشکیل سندیکا یا هر نهاد دیگری به دست غیرکارگران برای کارگران و به نام کارگران مطالبی منتشرگردیده و تاثیرات منفی و زیانبارِ آن بارها هشدار داده شدهاست اما بخوبی واقفیم که این شیوه برخورد، جز با آگاهی بخشی به کارگران و آشکار گویی دربارهی نیاتی که در پس این رفتارها وجود دارد و برشمردن ثمرات زیانبار آن برای طبقهی کارگر ؛ از میان نخواهد رفت .
ادامه مطلب ...
در بخش اول این یادداشت اشاره ای شد به ایجاد نوعی تشکل سازمانده اعتراضی، با قیمومیت و نمایندگی از بالا برای کارگران. از آنجا که این رفتار متاسفانه همچنان به عنوان یک معضل وبال گردن طبقهی کارگر ایران شده است پرداختن به آن یادداشت مستقل دیگری را می طلبد که در فرصت نزدیکی به نقد مشخص این پدیدهی خواهم پرداخت. در اینجا ادامهی نقد "کلید گمشده در خیزشِ مردمیِ اخیر- فواد کیخسروی عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران " را پی می گیریم
پرسش دوم "اتحادیه آزاد" از عضو هیات مدیرهی خود از چگونگی فراهم شدن ملزومات ایفای نقش اعتصابات میلیونها کارگر در مراکز مهم صنعتی و تولیدی جهت فلج کردن سیستم حکومتی است و اینکه آیا این اعتصابات در ابتدا مطالبه محور و برای تامین معاش و بهبود وضعیت خود کارگران خواهند بود؟ یا طبقه کارگر از همان ابتدا با مطالبات کاملا سیاسی به این خیزش مردمی خواهد پیوست؟ و یا هم ترکیبی از این دو؟
ادامه مطلب ...
مقدمه : مصاحبه ای در اخبار روز انتشار یافته است با این توضیح که: « “چرا در خیزش مردم ایران اعتصابات تودهای می تواند کلید گم شده باشد” عنوان مقالهایست که در آن، واشنگتن پست نقطه نظرات چند نفر از جمله فواد کیخسروی، یکی از اعضای هیات مدیره" اتحادیه آزاد کارگران ایران"، راجع به خیزش مردمی اخیر را جویا شده است. " اتحادیه آزاد کارگران ایران" از فواد کیخسروی خواسته است که راجع به نقطه نظرات مطرح شده او در این مقالهی واشنگتن پست توضیحات بیشتری بدهد»
پیش از پرداختن به این مصاحبه و طرح نظراتی در باره آن و همچنین در باره نقش گمراه کنندگی مواضع این "اتحادیه" و سایر تشکل هایی که حتی درحدو اندازه " اتحادیه آزاد "که ابتدابهساکن با جمعی کارگر شکل گرفت، هم نیستند و فاقد وجاهت یک شکل آزاد ومستقل کارگری هستند و در جنبش کنونی طبقهی کارگر ایران نقشآفرینی منفی دارند؛ لازم میدانم مقالاتیکه موضوع آن مستقیما به اینگونه ارزیابیها و درباره اهمیت این نقش آفرینی های تخریبی در سازماندهی طبقه کارگر داشته و دارند را برای دریافت دقیق تر آنچه مورد بحث قرار دهم ، یادآوری کنم .
ادامه مطلب ...